FOCUS TRAINEN

oog voor verschil

Focus op de groep

Als leerkracht weet ik als geen ander hoe mooi beroep wij hebben. Maar ook hoe zwaar het is. Je wilt het beste uit de kinderen halen en met plezier naar je werk gaan. 

Maar wat als het voor uw gevoel niet lekker loopt? Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Er is continu ruzie tussen de kinderen waar u geen vat op krijgt
  • De kinderen kunnen zich niet goed focussen waardoor u continu de aandacht moet vragen
  • De kinderen zijn brutaal 
  • De kinderen nemen geen verantwoordelijkheid voor hun werk of spullen

Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen waarbij ik u heel goed kan helpen omdat ik hier veel ervaring in heb! 

Na een observatie bespreek ik met u wat ik zie wat er gebeurt en hoe we dit samen gaan aanpakken. We bereiden een les of werkvorm samen voor die u gaat geven en ik bijwoon. Of als u het fijn vindt dat ik het eerst voordoe in de klas is dit ook mogelijk. 

 U moet hierbij niet denken aan een enorm lang traject. We gaan namelijk de kern aanpakken die vaak zit in groepsdynamica en/of het effect van de rol van de leerkracht. Mijn streven is om binnen een paar ochtenden een duidelijke verandering te zien. 

Deze begeleiding is in schooljaar 2017/2018 alleen nog mogelijk op de woensdag. Mogelijk in Lelystad en omstreken.