FOCUS TRAINEN

oog voor verschil


Coaching

 Dit stukje is gericht aan jou, waar het om draait. Samen kunnen wij dit aan gaan.

We leggen de focus op wat je kunt, wat we je kunnen aanleren en hoe jij jouw omgeving beter leert snappen en zij jou. Ik merk dat er vaak een kloof is tussen therapie/coaching en school. Wij leggen de belangrijke verbinding tussen wat jij leert bij de coaching/therapie en school, zodat je dit ook kunt toepassen op de plek waar je 5 dagen in de week bent. Op deze manier pas je wat je leert dus toe in de praktijk. 

Ik geef zelf geen therapie, maar ben bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met Ago Natura waar kinderen met een beschikking begeleiding krijgen en ik het vertaal naar school en thuis. Deze begeleiding van mij kan onder de vergoeding vallen die uw kind krijgt vanuit de beschikking.

Maar er is vanuit mijn kant ook coaching mogelijk voor jou als jij bijvoorbeeld moeilijk contact maakt of het lastig vindt om voor jezelf op te komen. Of als je moeite hebt om de aandacht op het werk te houden. Het voornaamste hierbij is dat we gaan toepassen in de praktijk. Dus we gaan het oefenen en daarna trainen in echte situaties ( zoals een supermarkt of een speeltuin) of bijvoorbeeld op jouw school.

Bij al het bovenstaande kun je denken aan:

  • Oefenen en bespreken wat lastig voor jou is en samen echte situaties opzoeken waarin we dit stapje voor stapje kunnen oefenen
  • contacten onderhouden tussen leerkracht/ouders en vorderingen van coaching 
  • toepassen van de coaching in de klas   
  • bevordering contact tussen jou en je leerkracht   
  • bevordering contact tussen klasgenoten en jou   
  • de focus leggen op het leren focussen in de klas, zodat jij qua leren het beste uit jezelf leert te halen


Daarnaast is het ook mogelijk jou thuis te begeleiden in plannen& organiseren. Zie dit kopje op de HOME pagina.