FOCUS TRAINEN

oog voor verschil

FOCUS op leren

Ik richt dit stukje aan jou...want dit stukje is wat jij gaat doen. Maar dat hoef jij niet alleen te doen, daar kom ik je bij helpen. Samen. 

School zou een plek moeten zijn waar je je veilig voelt, waar je blij kan worden, waar je contacten legt, waar je trots bent op wie je bent en wat je doet, waar je toe komt aan leren en het beste uit jezelf kunt halen...   

Lukt bovenstaande niet, dan wil ik jou hier heel graag bij helpen. 

Hiervoor is de keuze uit bijles en coaching.

 Bijles 


Je doet goed je best op school, maar een bepaald vak blijft lastig. 

Je zat een tijd niet zo lekker in je vel en daarom heb je bepaalde stof niet goed opgenomen.

Je vind het lastig om vragen te stellen en daardoor maak je een hoop fouten.

De uitleg van je juf/meester/docent gaat te snel voor je.

Herken jij je in bovenstaande? Of is er een andere reden waardoor je moeite hebt met een bepaald vak? Dan kan het heel fijn zijn om een periode bijles te volgen. In een klein groepje of alleen met mij, met een andere en duidelijke uitleg, materialen en inoefenen en dan kan het maar zo zijn dat je het opeens wel gaat snappen! En je zal zien dat je dan veel meer gemotiveerd raakt om te leren...

De bijles is bedoeld voor kinderen van de basisschool voor de vakken rekenen, spelling, werkwoordspelling, begrijpend lezen en zaakvakken.

Zit je op het VMBO?  Ook hier heb ik een hoop ervaring mee. We kunnen zowel de basis oppakken van rekenen en spelling ,maar dan aangepast op jouw leeftijd. Maar ook hulp bij Nederlands en wiskunde. Ook het leren snappen van een tekst zoals je leerwerk van bijvoorbeeld aardrijkskunde is mogelijk. 

Focus op coaching, leren, plannen en organiseren vindt over het algemeen plaats bij jou thuis in Lelystad. Op jouw school is Focus op leren ook mogelijk in overleg met de leerkracht ( onder schooltijd). Dit kan zowel in de klas zijn als buiten de groep. 

Focus op leren in een groepje vindt plaats bij mij thuis aan de grote keukentafel met een versnapering en een glas drinken.

Coaching

Komt het leren niet goed tot stand omdat je niet zo goed in je vel zit, dan is wellicht coaching een betere vorm voor jou. Er is ook een combinatie mogelijk tussen bijles en coaching.